Marvel Studios legt uit waarom er ineens zoveel cliffhangers zijn

Eternals, de nieuwe Doctor Strange..

Jim Pedd 27 mei 2022 12:28 in Algemeen
Het Marvel Cinematic Universe is zo'n beetje de meest lucratieve franchise in film en televisie. Dat betekent dat de makers ervan alles kunnen doen wat ze maar willen, wetende dat voorlopig de kijkers gewoon blijven komen. Mits het allemaal goed en interessant blijft.

Opvallend genoeg kent het Marvel Cinematic Universe momenteel heel wat open eindjes. Phase Four is al een paar films en series bezig, maar de producties eindigden opvallend genoeg met open eindjes. Wat voor Marvel ook echt een uitdaging blijkt te zijn.

Marvel Cinematic Universe-toekomst
De nieuwste Assembled-special van Disney+ gaat in op het maken van Moon Knight. Een serie die ook eindigde met een cliffhanger.

Marvel Studios' Head of Streaming, Television and Animation Brad Winderbaum legt uit waarom de filmstudio tegenwoordig zo vaak terugvalt op cliffhangers.

"Er zijn nieuwe uitdagingen en nieuwe beloningen die komen met het maken van verhalen op de lange termijn. We houden de eindes nu meer open denk ik," begon Winderbaum.

"We hoeven ook niet meer elk los eindje op te lossen. En als je een personage zo sterk als Moon Knight en Scarlet Scarab maakt, kan je vol vertrouwen richting de toekomst gaan, wetende dat er meer verhalen zijn om te vertellen en dat er nieuwe personages zijn via welke we die verhalen kunnen vertellen."

NieuwsFilm