'Star Wars': Wat gebeurde met de klonen na het einde van de Clone Wars?

'Star Wars': Wat gebeurde met de klonen na het einde van de Clone Wars?

De klonen stond geen prettig lot te wachten.

Tijdens de Clone Wars, werd een compleet leger met klonen in de Star Wars-franchise ingezet in het sterrenstelsel. De serie Obi-Wan Kenobi laat zien wat met een deel van hen gebeurde na Order 66 en de val van de Galactic Republic.

De klonen vochten zij aan zij met de Jedi tegen de Separatists. Dat was een dodelijke strijd, en net zo gruwelijk was de biochip die ze in hun hersenen hadden, waardoor Palpatine hen kon bevelen alle Jedi uit te moorden.

Einde van de Clone Wars
De klonen waren niet meer nodig na Order 66 en het einde van de Republic. In de eerste jaren moesten ze nog strijden als stormtroopers, maar het kloonproces op Kamino werd stilgelegd en het Keizerrijk besloot via rekrutering mensen te werven voor het gigantische leger dat nodig was voor de onderdrukking.

Door hun versnelde groei, waren de overgebleven klonen niet fit genoeg meer volgens het Keizerrijk en werden ze met pensioen gestuurd. Tegelijk was er een klein aantal klonen dat nog nieuwe rekruten opleidde voor het Keizerrijk en kwamen we er via de serie Star Wars: Rebels achter dat Rex als kloon hielp bij de Battle of Endor.

Maar de serie Obi-Wan Kenobi laat zien dat niet alle Clone Wars-veteranen erin slaagden om een lucratief baantje te vinden. Delen eindigden zelfs als bedelaars op planeten als Daiyu. Een pijnlijk feit, gezien de staat van dienst van de klonen!

NieuwsFilm

meest populair