Dit zijn alle Avengers zonder superkrachten

Dit zijn alle Avengers zonder superkrachten

Van Iron Man t/m Okee.

Marvel weet elke keer weer hoge ogen te gooien en te scoren met elke Avengers film. De superhelden zijn enorm populair, maar ze hebben niet allemaal dezelfde krachten. Het is duidelijk dat sommigen sterker zijn dan anderen, maar bepaalde Avengers hebben niet eens superkrachten. Om wie gaat het hier?

De Avengers worden ook wel Earth's Mightiest Heroes genoemd. Het originele team nam het in Avengers: Endgame nog een laatste keer op tegen Thanos, met succes. Sindsdien is het originele team wat minder te zien, terwijl nieuwe superhelden hun plaats overnemen. Sommige Avengers laten echter zien dat je geen superkrachten nodig hebt om een held te zijn.

Iron Man
De belangrijkste en bekendste Avenger is toch wel Iron Man, terwijl hij niet eens krachten heeft. Natuurlijk heeft Tony Stark enorm veel geld, is hij uiterst intelligent en zorgt zijn grote kennis voor wapens ervoor dat hij met zijn Iron Man pak het op kan nemen tegen zowat elke schurk (en Avenger). Ondanks het feit dat hij dus maar een 'gewoon' mens is, is hij een van de sterkste superhelden aller tijden.

Black Widow
Natasha Romanoff is niet alleen een van de originele Avengers, ze was ook een van de eerste leden. Ze was voor het eerst te zien in Iron Man 2, waarin ze undercover werkte voor SHIELD als de nieuwe assistent van Stark. Hiermee toont ze al aan een geweldige spionne te zijn. Later komen we er ook achter dat ze niet alleen goed kan vechten maar ook een wapenexpert is. Lange tijd was Romanoff dan ook actief als huurmoordenaar, maar dankzij SHIELD werd ze een belangrijke Avenger.

Hawkeye
Hawkeye kent bijna hetzelfde verhaal als Black Widow. Ook hij was een van de eerste Avengers zonder superkrachten maar werkte voorheen jarenlang als een agent van SHIELD. Clint Barton is gespecialiseerd in de pijl en boog, en aangezien hij eigenlijk nooit mist, krijgt hij de bijnaam Hawkeye. Hij was echter niet altijd goed. Hij was namelijk ook enige tijd actief als huurmoordenaar Ronin, maar probeert nu weer zijn fouten goed te maken door o.a. de mogelijke toekomstige Avenger Kate Bishop te trainen.

Warmachine
James 'Rhodey' Rhodes had dan misschien wel niet als Tony Stark een arc-reactor in zijn borstkas, hij is toch in staat om een Mark II-pantser en al zijn upgrades te besturen. Lange tijd maakte hij deel uit van de Amerikaanse luchtmacht, waardoor hij vaak middenin de spanningen tussen de superhelden en de regering zat. Uiteindelijk wordt hij ook zelf een superheld, vergelijkbaar met Iron Man, maar aangezien het gaat om een zwaarder pak met meer wapens, is hij groter en beschikt hij over meer vuurkracht, maar is hij wel minder snel.

Captain America (voorheen Falcon)
Sam Wilson, eerst bekend als Falcon maar nu de nieuwe Captain America, had ook een carrière in het leger voordat hij een Avenger werd. Hoewel Sam in het begin met pensioen wilde gaan, komt hij Steve Rogers tegen en helpt hij Captain America tijdens de gebeurtenissen van Captain America: The Winter Soldier. De twee worden goede vrienden en in Endgame geeft Rogers zijn iconische schild zelfs aan Wilson, die hierdoor de nieuwe Captain America wordt.

Ant-Man & Wasp
Hank Pym, Janet van Dyne, Scott Lang en Hope van Dyne hadden allemaal ooit de titel van Ant-Man of Wasp, maar ze hebben geen superkrachten. In plaats daarvan gebruiken ze de uitvinding van Hank Pym, genaamd de 'Pym particles', waardoor ze piepklein maar ook gigantisch groot kunnen worden. Ook geeft ze dit enorm veel kracht, waardoor ze ook niet onderschat moeten worden.

Okee
Okee werd pas later een Avenger, namelijk in Avengers: Infinity War. Al haar vaardigheden komen voort uit haar jarenlange training als de leider van een van Wakanda's speciale troepen, de Dora Milaje, wat haar samen met Black Panther tot een van de belangrijkste krijgers van het land maakt. Ze kent de nodige vechtsporten en sinds ze de gebruik maakt van de kenmerkende Vibranium Spear en het Dora Milaje Vibranium pantser is de een van de beste vechters in het MCU.

NieuwsFilm

meest populair