David Cronenberg legt uit waar zijn nieuwste film 'Crimes of the Future' over gaat

David Cronenberg legt uit waar zijn nieuwste film 'Crimes of the Future' over gaat

De regisseur vertelt het overkoepelende metafoor van zijn nieuwste horrorfilm.

Regisseur David Cronenberg heeft uitleg gegeven waar zijn nieuwste film Crimes of the Future over gaat. Sinds het begin van zijn carrière is Cronenbergs naam verbonden geweest aan lichamelijke horrorfilms.

De Canadese filmmaker is al voor een langere tijd geïnteresseerd geweest in ziektes en de afgrijselijke gebeurtenissen die kunnen gebeuren met het menselijke lichaam. Dit is terug te zien in meerdere van zijn bekende films, zoals cultklassieker Scanners en zijn remake van The Fly.

David Cronenberg
Ondanks zijn duidelijke passie voor het onderwerp en het horrorgenre, zijn de recente films van Cronenberg voornamelijk drama's geweest. Dit lijkt weer te veranderen met zijn nieuwste film Crimes of the Future.

Het verhaal van Crimes of the Future gaat over een koppel dat werkzaam is als performance artiesten. Hun performance wordt mogelijk gemaakt door een ziekte, waarbij ze nieuwe organen groeien op het podium, voordat ze dezelfde organen weghalen en tentoonstellen.

Performance artiesten
In een recent interview met Variety, heeft de regisseur geprobeerd uit te leggen wat de betekenis van de film is. Cronenberg legt uit dat de keuze voor deze ongebruikelijke performance een metafoor is voor de artiest die geeft wat het diepste, meest intieme deel van zichzelf is.

De omstandigheden waaronder de hoofdpersonages dit kunnen doen in zijn nieuwe film, reflecteren zijn eigen gedachten over hoe het gebruik van digitale technologie. Volgens Cronenberg heeft het gebruik van digitale technologie het zenuwstelsel van de mens veranderd.

Interview
Dit is wat de regisseur precies zei in het interview: "Tenser is eigenlijk een avatar, een sjabloon of model van de kunstenaar die alles geeft wat hij kan geven, die zich openstelt en geeft wat het diepste, meest intieme deel van zichzelf is dat binnen in hem verborgen ligt. Hij biedt het aan zijn publiek aan en is daardoor ongelooflijk kwetsbaar voor spot, voor afwijzing, voor onbegrip, voor woede. En voor mij is dat het model van een echte gepassioneerde artiest." Verder zei Cronenberg ook nog: "Ik denk dat we evolueren Ik denk dat ons zenuwstelsel totaal anders is dan dat van mensen 100 jaar geleden. Ik denk dat het gebruik van schermen, het gebruik van digitale technologie ons zenuwstelsel heeft veranderd."

Saul Tenser is een van de hoofdpersonages (en een van de performance artiesten) uit de film en wordt gespeeld door Viggo Mortensen. De andere hoofdrol is weggelegd voor Léa Seydoux, die performance artiest Caprice speelt.

NieuwsFilm

meest populair