Martin Scorsese over het plotselinge overlijden van zijn 'Goodfellas' ster Ray Liotta

De wereldberoemde regisseur blikt terug op hun iconische samenwerking.

Vorige maand overleed onverwachts Ray Liotta op 67-jarige leeftijd. De geliefde acteur heeft in tientallen films gespeeld maar zijn bekendste rol is toch wel zonder twijfel de iconische Goodfellas van Martin Scorsese. De legendarische regisseur laat zich nu uit over de dood van de acteur.

Zo begint de filmmaker: "Het woord 'onverschrokken' wordt vaak gebruikt om acteurs te beschrijven en daar is een goede reden voor: acteurs moeten onverschrokken zijn. Ze moeten durven dingen te doen en ervoor te gaan. Ze zullen allemaal op een moment struikelen en falen en er is altijd een moment in je carrière dat je belachelijk overkomt".

Proces
Volgens Scorsese is het dan ook altijd een lang en lastig proces om een rol te bemachtigen, maar Liotta was daar geweldig in: "Tijdens 'Goodfellas' werden de meeste scėnes geïmproviseerd, maar het voelde ook allemaal vertrouwd aan. Het team van de film kende elkaar en werkte al jarenlang samen, waardoor het gewoon lekker liep".

"Ray Liotta was een van de nieuwkomers, maar hij was fantastisch. Hij deed nooit, maar dan ook echt nooit iets fout. Het voelde gewoon alsof ik hem al een hele lang tijd kende en alsof we al meerdere malen hadden samengewerkt".

Spijt
Scorsese wilde dan ook maar wat graag nog een keer met Liotta samenwerken, maar helaas kwam het er nooit meer van: "We hadden gezegd dat we weer eens samen zouden werken, maar de timing was nooit perfect, of het project was niet goed genoeg. Dat het er nooit meer van gekomen is vind ik echt jammer en daar heb ik nu spijt van..."

"Toen ik Ray zag in 'Marriage Story', een geweldige rol van hem, wist ik dat ik weer met hem wilde samenwerken. Ik had hem graag nog eens gezien, om hem te vertellen hoeveel het werk dat we samen hebben gemaakt voor mij betekent. Maar misschien wist hij dat al. Ik hoop het echt..."

Bekijk Scorsese's volledige reactie hier.

NieuwsFilm

meest populair