'Joker 2' officieel aangekondigd met opnieuw Joaquin Phoenix!

'Joker 2' officieel aangekondigd met opnieuw Joaquin Phoenix!

Met een interessante titel.

Het vervolg op de succesvolle DC-film Joker is officieel aangekondigd. Dat deed regisseur Todd Phillips zelf op Instagram. Ook is aangekondigd dat Joaquin Phoenix inderdaad zal terugkeren als de doorgedraaide komediant Arthur Fleck.

De werktitel van het project is op dit moment Folie à Deux; wat losjes vertaald 'gekkigheid voor twee' betekent. Deze term wordt in de psychiatrische wereld gebruikt om te verwijzen naar twee personen met dezelfde of een vergelijkbare psychische stoornis, meestal binnen dezelfde familie.

Deze titel zou mogelijk een hint kunnen zijn dat Joker een tweede persoon eveneens laat doordraaien. Een naam waar we dan direct aan moeten denken is Harley Quinn; zijn partner uit de stripboeken. Quinn begint als behandelaar van de bekende Batman-schurk om vervolgens net zo gek als de clown te worden.

Script is klaar
Op Instagram laat Phillips zien dat hij het script al geschreven heeft. Dat deed hij wederom samen met Scott Silver. Op een tweede foto zien we Phoenix er mee in zijn hand. Aangezien Phoenix typisch een acteur is die kiest voor kwaliteit, hebben we hoge verwachtingen voor de sequel.



NieuwsFilm

meest populair