Batman kostuum ontwerper legt eindelijk uit waarom hij voor tepels ging op batsuit

Batman kostuum ontwerper legt eindelijk uit waarom hij voor tepels ging op batsuit

Na Val Kilmer mocht ook George Clooney tepels laten zien.

We hebben al heel wat verschillende Batman voorbij zien komen. Recentelijk wist Robert Pattinson hoge ogen te gooien in de film van Matt Reeves, maar hoewel 'The Caped Crusader' normaalgesproken goed onthaald wordt, zaten er ook wel een paar flaters tussen. Zo ook Batman Forever.

De blockbuster van Joel Schumacher werd niet al te best onthaald, waardoor veel mensen de film alweer zijn vergeten. Wat de nodige Batman-fans wel nog herinneren is dat Val Kilmers Batman er bijzonder uitzag. Zijn batsuit had namelijk zelfs tepels. Jose Fernandez, de ontwerper van het kostuum, laat zich er nu eindelijk over uit.

Ontvangst
Lang niet iedereen kon het pak met tepels waarderen. Sommige mensen vonden het dom uitzien, terwijl anderen weer zeiden dat het pak hierdoor obsceen was geworden. Zelfs Bob Kane, de 'geestelijke vader' van Batman, vond het belachelijk.

Hoewel hier toch veel kritiek op was, mocht dit niet deren, want toen Schumacher enkele jaren later opnieuw een (mislukte) Batman film maakte, namelijk Batman & Robin met George Clooney als de superheld, ging hij opnieuw voor de tepels. Nu legt Fernandez uit waarom hij met dit idee kwam.

Toegevoegd
Zo zegt hij: "Bij het pak van Val Kilmer in 'Batman Forever' waren de tepels een van de dingen die ik toevoegde. Mensen zeggen dat het een fetisj was, maar dat is het niet. Ik heb me laten inspireren door Romeinse harnassen, zoals Centurions. Maar ik heb me ook laten inspireren door de stripboeken".

"Daarin zien de personages er namelijk uit alsof ze naakt waren en enkel en alleen wat verf over zich hebben laten spuiten. Het ging voor mij om de anatomie en dat zo ver mogelijk te brengen. Ik weet niet meer wat er precies door mijn hoofd ging toen ik met het 'tepel idee' kwam, maar dat is wat ik me herinner. Dus voegde ik ze toe. Ik had natuurlijk geen enkel idee dat er zoveel ophef over zou ontstaan".

NieuwsFilm

meest populair