Ben Affleck en Matt Damon maken weer samen een film over dit historische moment

Ben Affleck en Matt Damon maken weer samen een film over dit historische moment

De twee bekendheden gaan samenwerken om een samenwerking te verfilmen.

Ben Affleck en Matt Damon hebben al meerdere keren samengewerkt. Zo wisten ze hoge ogen te gooien met een de topfilm Good Will Hunting, waarin ze niet alleen allebei te zien waren maar ook het script voor verzorgden. Ze gaan nu proberen dit trucje over te doen met een film rondom de legendarische deal tussen Nike en Michael Jordan.

Michael Jordan was een, of misschien zelfs wel de bekendste basketballer aller tijden. Hij speelde jarenlang voor de Chicago Bulls en was wereldberoemd, waardoor Nike (destijds) een ongekende en enorm lucratieve deal voor Jordan had. Hier wordt nu dus een film over gemaakt.

Wat te verwachten
Affleck en Damon zullen zich voornamelijk focussen op de voormalige Nike-topman Sonny Vaccaro, die het opkomende toptalent wilde strikken voor een ongekende marketingovereenkomst. Dit verliep echter niet geheel vlekkeloos en was een lang en intensief project. Uiteindelijk was het wel een meesterzet, want dankzij deze stap groeide Nike uit tot een moderne sneakerlijn ter waarde van miljarden dollars, waardoor deze deal wordt gezien als een van de allerbeste zetten aller tijden van een groot bedrijf.

Affleck en Damon schrijven en produceren het project, maar ze hebben ook al laten weten dat ze in de film te zien zullen zijn. Zo kruipt Damon in de huid van Vaccaro, terwijl Affleck de mede-oprichter van Nike speelt, Phil Knight. Affleck neemt zelfs de regie voor zijn rekening, maar ook de rest van de cast mag er zijn.

Cast
Al héél wat andere grote namen hebben voor het project getekend. Zo zullen ook o.a. Jason Bateman, Viola Davis, Marlon Wayans, Chris Tucker, Matthew Maher, Chris Messina, Tom Papa én Julius Tennon in de film te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair