'Jurassic World 4': Dit weten we nu al!

'Jurassic World 4': Dit weten we nu al!

Jurassic World 4 lijkt onvermijdelijk.

Er is nog geen officiële bevestiging, maar uiteraard is het goed mogelijk dat er op een zeker moment in de toekomst een Jurassic World 4 komt.

Jurassic World Dominion rondt het verhaal van de Jurassic World-trilogie in elk geval duidelijk af. De boel heeft een gevoel van eindigheid, maar dat wil niet zeggen dat de franchise daarmee uitsterft. Verre van.

Gigantische franchise
De Jurassic-franchise bestaat inmiddels uit zes films. Elk daarvan was een succes aan de box office, wat het eigenlijk praktisch zeker maakt dat we een vierde film in de World-franchise te zien zullen krijgen.

Een nieuwe cast
Van de castleden weten we dat ze vermoedelijk niet meer terug keren. Acteur Chris Pratt noemde dit in basis al het einde van een franchise, en we hoorden van actrice DeWanda Wise dat de nieuwe castleden het stokje over zouden kunnen nemen.

Zeker een mogelijkheid
Los daarvan onthouden we woorden van producent Frank Marshall. Hij vertelde meermaals dat er een vierde film mogelijk is, aangezien de films allemaal een succes zijn aan de box office.

Jurassic World 4-verhaal
Het voornaamste conflict met dinosaurussen lijkt opgelost te zijn. BioSyns hoofdkwartier is veranderd in een wereldwijde opvang voor dinosaurussen. Tegelijk zijn er nog een paar die vrij rondlopen door de wereld.

Jurassic World 4 zou de nieuwe era kunnen bestuderen, waarin nieuwe of andere bedrijven weer kunnen experimenteren met dinosaurussen. De zwarte markt vormt in de franchise in toenemende mate een risico en misschien wel een probleem.

Jurassic World 4-release
Een vraag die nog staat, is wanneer Jurassic World 4 dan te zien zou kunnen zijn. De zomer van 2025 of 2026 lijkt een goede kans, gezien de ruimte tussen nieuwe films. Of wellicht laat Universal Pictures de franchise even met rust, om rond 2028 met een nieuw deel te komen.

NieuwsFilm

meest populair