Denis Villeneuve gaat ander beroemd boek omtoveren tot een sciencefictionblockbuster

Denis Villeneuve gaat ander beroemd boek omtoveren tot een sciencefictionblockbuster

Geweldig nieuws!

Denis Villeneuve heeft al heel wat topfilms gemaakt. Zo wist hij ook weer hoge ogen te gooien met zijn laatste drie films. De projecten, Arrival, Blade Runner 2049 en Dune, waren sciencefictionfilms, en dit viel hem blijkbaar goed in de smaak. De geliefde regisseur heeft namelijk opnieuw getekend voor een soortgelijk project.

De regisseur gaat het beroemde boek Rendez-vous met Rama van Arthur C. Clarke verfilmen. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2121, wanneer men erachter komt dat een vreemd object op hoge snelheid het zonnestelsel nadert. Als gevolg hiervan trekt de ruimtesonde Sita eropuit om dit object, dat Rama wordt genoemd, te onderscheppen.

Mysterieus
Bij aankomst blijkt Rama een reusachtige cilinder te zijn van buitenaardse afkomst. Het enige beschikbare ruimteschip dat Rama kan bereiken koppelt zich vast aan de cilinder om erachter te komen wat zich nu precies afspeelt binnenin deze cilindervormige wereld.

Hoewel het boek zeer geliefd is en het eerste deel (van de vierdelige serie) al in 1973 verscheen, komt het maar niet tot een filmproject. Begin jaren 2000 wilde niemand minder dan Morgan Freeman eraan beginnen, maar het project kreeg nooit het groene licht. Nu gaat Villeneuve het dus proberen!

Lastig
Het boek wordt beschreven als 'onverfilmbaar', maar daar laat Villeneuve zich niet door tegenhouden. De regisseur toonde al eerder aan dat Dune, waarvan ook werd gezegd dat dit niet omgetoverd zou kunnen worden in een blockbuster, voor hem wel te doen was. Het zal dus interessant om te zien wat de filmmaker hiervan gaat maken en of Freeman ook van de partij zal zijn!

NieuwsFilm

meest populair