Justin Bieber lijdt aan zeldzame aandoening en kan gezicht niet meer bewegen

Justin Bieber lijdt aan zeldzame aandoening en kan gezicht niet meer bewegen

De wereldberoemde zanger kan voorlopig niet meer optreden.

Justin Bieber heeft zijn fans behoorlijk laten schrikken. De wereldberoemde Canadese zanger liet enkele dagen geleden weten niet op zijn geplande tournee te kunnen gaan aangezien hij ziek is. Gisteren deelde hij met de wereld waar hij nu precies aan lijdt: het Ramsay-Hunt syndroom.

In het onderstaande filmpje ziet het er behoorlijk serieus uit. De 28-jarige Bieber heeft noodgedwongen enkele concerten van zijn Justice-tournee moeten annuleren, aangezien de helft van zijn gezicht verlamd is. De vraag is nu wanneer hij weer het podium mag, kan en wil betreden...



Filmpje
In het videootje horen we de zanger zeggen: "Ik wilde jullie een update geven over wat er allemaal gaande is. Zoals jullie waarschijnlijk kunnen zien aan mijn gezicht, heb ik wat het syndroom van Ramsay-Hunt wordt genoemd".

"Zo kan ik niet glimlachen met deze kant van mijn gezicht, deze neusvleugel kan niet bewegen, dus het is een volledige verlamming aan deze kant van mijn gezicht. Het is behoorlijk serieus zoals jullie kunnen zien. Ik zou willen dat dit niet het geval was, maar mijn lichaam vertelt me om het rustig aan te doen en ik hoop dat jullie dat begrijpen. We weten niet hoe lang het gaat duren, maar het komt goed".

Cijfers
Ramsay-Hunt is een aandoening waarbij de zevende hersenzenuw ontstoken raakt. Het is een infectie met hetzelfde virus dat bijvoorbeeld eveneens waterpokken en gordelroos veroorzaakt. Het virus valt de zenuw in zijn oor aan, waar zich dan kleine vochtige blaasjes in de oorschelp en de gehoorgang vormen. Dit zorgt voor oorpijn en een (gedeeltelijke) verlamming van zijn gezicht.

In Nederland komt het syndroom bij 1 op de 20.000 mensen voor. Patiënten moeten vaak druppels nemen om te voorkomen dat het oog niet uitdroogt, maar gelukkig herstelt een patiënt in de meeste gevallen volledig, dus hopelijk komt Bieber er ook snel vanaf. De zanger liet wel weten dat het erger wordt en hij moeite heeft met te eten, dus voorlopig zullen we hem waarschijnlijk nog niet zien...

NieuwsFilm

meest populair