Dankzij deze bonusclausule verdient Tom Cruise enorm veel geld voor 'Top Gun: Maverick'

Een box-office hit zorgt voor tientallen miljoenen extra!

Wouter Drummen 13 juni 2022 22:30 in Algemeen
Top Gun: Maverick is een groot succes. Het heeft behoorlijk lang geduurd voordat het vervolg uitkwam, maar het is nu al een van de succesvolste films van Tom Cruise. Niet zo heel gek dus, dat de geliefde acteur bakken met geld aan de blockbuster verdient.

Niet alleen wordt de sequel sterk onthaald, ook aan de box-office doet de film het uiterst sterk. Cruise is opnieuw te zien als hoofdrolspeler Maverick en dit pakt goed uit. De film had een enorm budget, van maar liefst 170 miljoen dollar, maar na enkele weken tijd, heeft de blockbuster wereldwijd maar liefst al bijna 750 miljoen dollar opgehaald!

Kassa!
Dit is niet alleen goed nieuws voor de Top Gun-fans, aangezien er nu alweer wordt gesproken over een derde deel, dit is ook fijn voor Cruise zelf, want hij verdient nu miljoenen extra. De acteur kreeg namelijk een tamelijk 'klein' bedrag, 13 miljoen dollar, om de film te maken. Maar het is vooral de bonus die het verschil maakt.

Cruise heeft namelijk het recht op zo'n 10% van wat Paramount verdient met de film, wat de helft van het totale box-office bedrag bedraagt. Cruise krijgt dus 5% van het totale box-office bedrag, dat nu al sowieso een extra 37,5 miljoen extra is! Op dit moment heeft de acteur al meer dan 50 miljoen dollar verdiend maar dit zal dus nog wel meer worden.

Succes
Top Gun: Maverick zal naar alle waarschijnlijkheid zo'n 900 miljoen dollar op gaan brengen, maar zelfs de magische grens van 1 miljard dollar is niet buiten zicht. Mocht dit lukken dan krijgt Cruise zo'n 63 miljoen dollar.

De acteur tekent normaal gesproken altijd voor een 10% bonus, waardoor Cruise dus goed geld verdient wanneer een van zijn films een box-office hit is en zelfs al flopt een een film, zoals o.a. The Mummy, dan krijgt hij toch vooraf altijd al minstens 10 miljoen betaald, dus klagen hoeft hij niet.

NieuwsFilm