Derde 'Paddington'-film krijgt titel en vindt regisseur

Derde 'Paddington'-film krijgt titel en vindt regisseur

Een nieuwe regisseur en een nieuwe setting.

De bejubelde reclamemaker Dougal Wilson is ingehuurd als regisseur van de derde film in de gevierde Paddington-franchise door StudioCanal en Heyday Films.

Daarnaast is bekend geworden dat de titel van de derde film Paddington in Peru luidt en dat de opnames volgend jaar zullen beginnen in zowel Londen als Peru. Peru is het land waar Paddington oorspronkelijk vandaan komt.

Nieuw talent
Wilson neemt het stokje van regisseur over van Paul King, die momenteel bezig is met de opnames van Wonka met Timothee Chalamet. King, die wel nog van de partij is als producent, zei het in een verklaring het volgende over zijn plaatsvervanger:

"Na tien jaar aan Paddington-films te hebben gewerkt, voel ik mij ontzettend verantwoordelijk voor de kleine beer, maar ik ben blij dat Dougal er is om zijn derde avontuur in goede banen te leiden. Dougals werk is waanzinnig: grappig, mooi, liefdevol, fantasierijk en uiterst origineel. Ik weet gewoon dat hij het goed zal doen."

King schreef tevens het verhaal van de film samen met Simon Farnaby en Mark Burton. Burton, Jon Foster en James Lamont goten het verhaal in scriptvorm.

De cast en de plot van Paddington in Peru worden vooralsnog geheimgehouden. De vorige twee films waren samen goed voor een wereldwijde opbrengst van meer dan 500 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair