Tom Hanks probeert uit te leggen waarom 'Forrest Gump' dé Oscar won i.p.v. 'Pulp Fiction'

Tom Hanks probeert uit te leggen waarom 'Forrest Gump' dé Oscar won i.p.v. 'Pulp Fiction'

De geliefde acteur houdt van Tarantino's cultfilm maar vindt zijn film ook geweldig.

Soms weet je eigenlijk al welke film de Oscar voor Best Picture gaat winnen, wanneer een project echt met kop en schouder boven de rest uitsteekt. Dit is echter niet altijd het geval, zoals in 1994, toen twee cultfilms het tegen elkaar opnamen.

Het gaat hier om de geliefde Forrest Gump en de Quentin Tarantino-topper Pulp Fiction. Toch won regisseur Robert Zemeckis met Forrest Gump, waarin Tom Hanks een van zijn allerbeste rollen neerzet. Laatstgenoemde laat zich nu uit over de winst van zijn film.

Controversieel
Hoewel dit alweer bijna 20 jaar geleden gebeurde, hebben de nodige filmfanaten het er vandaag de dag nog steeds over, aangezien heel wat mensen vinden dat Pulp Fiction had moeten winnen. Hanks laat zich daar over uit.

"Het 'probleem' met 'Forrest Gump' is dat het een miljard dollar verdiende. Als we gewoon een succesvolle film zouden hebben gemaakt dan waren Robert en ik genieën geweest. Maar omdat het zo'n enorm succes was, waren we duivelse genieën".

Oscar
Zo vervolgt Hanks: "Is dat een probleem? Nee, zeker niet, maar als je kijkt naar boeken met de allerbeste films aller tijden, staat 'Forrest Gump' er niet tussen, omdat sommigen het zien als een zoetsappige nostalgische film. Elk jaar zie ik weer berichten langskomen van 'Pulp Fiction had moeten winnen'."

"Begrijp me niet verkeerd, 'Pulp Fiction' is een meesterwerk. Ik vind het lastig om te kiezen, maar ik hou van de hartverscheurende menselijkheid in 'Forrest Gump'. Zo is de scène waarin Gary Sinise als luitenant Dan terugkeert met zijn Aziatische vrouw voor de trouwdag van Forrest en Jenny in mijn ogen echt een magisch moment".

NieuwsFilm

meest populair