Chris Evans is blij met Disney's herinvoering van Lightyear's homo-seksuele kus

Hij spreekt zijn goedkeuring uit over de kus, maar roept op tot een betere vertegenwoordiging in de toekomst.

Zoe van Leeuwen 16 juni 2022 08:09 in Algemeen
Chris Evans is trots op Disney's herinvoering van Lightyear's kus van hetzelfde geslacht, maar wil in de toekomst beter zien van de studio's. Evans speelt de hoofdrol in de aankomende Toy Story spin-off als de Space Ranger Buzz Lightyear. Lightyear trok voor de release de aandacht door de opname van een kusscène met hetzelfde geslacht in de film en een ster deelt zijn gedachten over de situatie.

Interview
Tijdens een gesprek met Variety tijdens de wereldpremière van de film, gaf Chris Evans commentaar op Disney's herinvoering van Lightyear's kus van hetzelfde geslacht. De ster sprak zijn goedkeuring uit over het feit dat de studio het moment heeft heringevoerd, maar sprak ook zijn hoop uit om een betere vertegenwoordiging te zien in de toekomst en om op een punt te komen waar vertegenwoordiging niet langer een nieuwsbericht is.


Verboden in meerdere landen
Pixar trok aanvankelijk veel woede aan van het publiek en hun eigen werknemers toen voor het eerst werd aangekondigd dat de studio had toegestaan dat Lightyear's kus van hetzelfde geslacht uit de film werd verwijderd om een aantal andere landen, waaronder de Volksrepubliek China, tevreden te stellen.Na deze reactie van de werknemers en het grote publiek, ging Pixar over tot het herstellen van de scène. Zoals voorspeld leidde dit ertoe dat meerdere landen Lightyear verboden om daar uit te brengen.

NieuwsFilm