Is 'Jurassic World Dominion' nu écht de allerlaatste Jurassic-film ooit?

De kans lijkt toch groot dat er in de toekomst meer komt.

Wouter Drummen 16 juni 2022 16:21 in Algemeen
Jurassic World: Dominion schijnt de allerlaatste Jurassic Park/Jurassic World-film te zijn, maar klopt dit wel? Zou het niet kunnen dat we in de toekomst toch gewoon weer meer blockbusters met enorme dinosaurussen te zien krijgen? Opgelet: SPOILERS volgen!

In Dominion spelen Chris Pratt en Bryce Dallas Howard wederom de hoofdrollen, maar ook de oude bekende gezichten keren terug. Zo zijn Sam Neill, Laura Dern én Jeff Goldblum ook in de blockbuster te zien. Tijdens de promotiecampagne werd Dominion beschreven als "Het epische einde van het Jurassic-tijdperk", maar is dit dan ook echt de laatste?

Einde?
In de film delen mensen en dinosaurussen onze planeet en proberen ze samen in harmonie te leven, maar dit loopt natuurlijk niet geheel vlekkeloos. Op het einde van de film lijkt iedereen zich wel aan te passen aan elkaars aanwezigheid.

Nu dinosaurussen deel uit maken van de rest van de wereld en als het ware onder onder ons leven, kunnen er natuurlijk wel nog behoorlijk veel nieuwe verhalen bedacht worden. Hoewel Jurassic World niet al te best werd onthaald, staat de film nu toch al op 420 miljoen dollar en dit zal nog wel flink verder stijgen. Als de blockbuster dus nog meer gaat verdienen, kan je er wel vanuit gaan dat de studio zijn prijzenpaardje niet wil opgeven.

Wat kan gebeuren?
Dominion komt niet alleen met een goed einde voor de nieuwe personages, maar ook voor de cast van de Jurassic Park-films. Zo eindigen Ellie Sattler en Alan Grant eindelijk samen, waardoor de nodige fans hopen dat er niet nog een Jurassic World 4 komt, aangezien dit verhaal wel verteld lijkt te zijn.

Meer verhalen zouden zich natuurlijk wel kunnen afspelen in de wereld van Dominion, dus misschien dat thema in de toekomst nog wel verder onder de loep wordt genomen.

NieuwsFilm