Wesley Snipes schreef twee scenario's voor oorspronkelijk potentiële 'Blade 4'

Toch maakt Marvel Studios in plaats daarvan een Blade-reboot met Mahershala Ali.

Sebastiaan Khouw 22 juni 2022 15:55 in Algemeen
Dankzij het grote succes van de Blade trilogie dacht Wesley Snipes dacht dat er een mogelijkheid was om de franchise door te zetten buiten de trilogie. De Blade trilogie bracht bij elkaar iets meer dan 400 miljoen Amerikaanse dollars op bij de wereldwijde box office.

Dit is best bijzonder aangezien de Blade trilogie enkele van de eerste moderne R-rated superhelden films waren. Snipes wilde het succes van de Blade franchise voortzetten en schreef daarom twee verschillende scenario's voor het oorspronkelijk potentiële Blade 4.

Wesley Snipes
Dit is wat de acteur daarover zei: "We hebben eigenlijk twee scripts geschreven. We hebben twee versies van een verhaal dat goed zou hebben gepast in de Blade-wereld. Maar omdat we die route niet zijn gegaan en we niet weer de klop op de deur hadden, hebben we ze getweaked en nu gebruiken we ze voor iets anders. Dus ik heb twee Blade moordenaars." Daarbij vertelde de acteur dat hij en zijn team dit zelf besloten hadden te schrijven.

Het idee van een Blade 4 was namelijk niet besteld of besproken met Marvel. Daarnaast zei Snipes dat hij nooit Kevin Feige en Marvel Studios heeft aangesproken met zijn ideeën voor een vervolg op de Blade trilogie.

Blade
Het verhaal van Blade vervolgde zich na de trilogie in [i]Blade: The Series[/]. Dit was een serie die voor korte tijd werd uitgezonden op Spike TV.

Nu zijn de rechten van het personage overgenomen door Marvel Studios - die uiteraard direct een reboot aankondigde met Mahershala Ali in de titulaire hoofdrol. Snipes gaf eerder al dat hij er geen probleem mee heeft dat Ali de rol van Blade nu op zich neemt, omdat de acteur zelf niet zo gehecht is aan het personage.

NieuwsFilm