Dit heikele obstakel komt ook officieel op Netflix

Dit heikele obstakel komt ook officieel op Netflix

De streamer komt met goedkoper abonnement met reclames.

Netflix co-CEO Ted Sarandos verscheen donderdag op het Cannes Lions-reclamefestival en bevestigde dat de streaminggigant in de nabije toekomst op verschillende manieren advertenties zal bevatten.

De streamer heeft het toevoegen van advertenties op zijn abonnementsservice lang vermeden, maar hintte eerder deze maand een minder duur advertentie-ondersteund abonnement in een poging nieuwe klanten binnen te halen.

Sarandos heeft nu ook een uitleg gegeven over het besluit: "We hebben een groot klantensegment onbenut gelaten, dat zijn mensen die zeggen: 'hé, Netflix is ​​te duur voor mij en ik vind reclame niet erg'."

"We voegen een advertentieversie toe, we voegen geen advertenties toe aan Netflix zoals je die nu kent. We voegen een advertentieversie toe voor mensen die zeggen: 'Hé, ik wil een lagere prijs en ik wil daarvoor advertenties zien," voegde Sarandos toe.

Het is niet duidelijk of een nieuwe advertentieversie de groeiproblemen van de streamer zal oplossen, maar Sarandos dringt erop aan dat Netflix kan terugkeren naar groei: "We hebben voldoende schaal, winstgevendheid en cashflow om dit bedrijf verder te laten groeien."

NieuwsFilm

meest populair