Homoseksuele kus in nieuwe Disney-film zorgt ook voor ophef in Amerika

Ook in de States is de kus niet altijd even populair.

Bram de Groot 27 juni 2022 19:31 in Algemeen
Even geleden werd duidelijk dat de animatiefilm Lightyear in heel wat landen werd verboden. In de film van Disney/Pixar is namelijk een kus te zien met twee personages van hetzelfde geslacht.

Nu blijkt dat die animatiekus ook in de States niet overal wordt gewaardeerd. In het plaatsje in de staat ​​Oklahoma wordt er gewaarschuwd voor de scène.

"Waarschuwing! Ouders opgelet: het management van deze bioscoop ontdekte na het boeken van Lightyear dat er een kusscène van hetzelfde geslacht is te zien in de eerste 30 minuten van de Pixar-film," luidt de waarschuwing.

"We zullen er alles aan doen om die scène vooruit te spoelen, maar dat gaat misschien niet goed lukken. Onze excuses voor het eventuele ongemak dat deze late ontdekking van dit scène veroorzaakt," vervolgt de boodschap.

Politie ook geschokt
De plaatselijke politie reageerde als volgt: "Ik ben niet geschokt om zoiets in mijn staat te zien gebeuren, maar het breekt mijn hart dat jonge LHBTW+ Oklahoma's het gevoel krijgen dat er iets mis met hen is."

En zo blijkt maar weer waarom grote studio's lange tijd twijfelden om dergelijke scènes op te nemen in hun producties.NieuwsFilm