'Obi-Wan Kenobi' was eigenlijk een epische filmtrilogie

De scenarist van de geschrapte films onthult wat zijn plannen voor de films waren.

Zilko Tarici 29 juni 2022 19:22 in Algemeen
Lang voordat Obi-Wan Kenobi een succesvolle miniserie werd op Disney+, zou er eigenlijk een film gemaakt worden over de Jedi-meester. Nu is gebleken dat dit zelfs een heuse filmtrilogie had moeten worden.

Na het floppen van Solo: A Star Wars Story zag Disney echter al snel af van solofilms (ha!) over individuele personages. Een van de geschrapte projecten was de film over Kenobi.

Stuart Beattie, scenarist van films als Collateral en Australia, was een van de schrijvers die werkte aan de Obi-Wan film. Uiteindelijk eindigde dusdanig veel van zijn materiaal in de serie, dat zijn naam genoemd wordt in de credits van de eerste drie afleveringen en de laatste aflevering.

Een verhaal met diepgang
Tijdens een gesprek met The Direct over zijn betrokkenheid, onthulde Beattie dat hij ondanks deze credit niet echt aan het verhaal van de serie meewerkte:

"Joby Harold werd ingehuurd en maakte van mijn twee uur durende film een serie van zes uur. Dus nee, ik heb er niet aan meegewerkt, maar krijgt wel credit voor deze afleveringen omdat er verhaalelementen van mij in zitten."

Beattie legde vervolgens uit dat zijn scenario slechts voor de eerste van een geplande trilogie films over Kenobi was:

"Toen ik mijn verhaal voor Obi-Wan presenteerde aan Lucasfilm maakte ik duidelijk dat het bestond uit drie verhalen. Er zijn namelijk drie belangrijke veranderingen die Obi-Wan moet ondergaan om Ben te worden. De eerste hiervan, die je ook in de serie ziet, was 'geef je over aan de wil van de Force. Laat de jongen met rust.' De tweede film zou gaan over waar Kenobi terechtkomt. En een van de krachtigste momenten uit Obi-Wans verhaal is dat moment dat hij zichzelf opoffert in A New Hope. Een mooi moment waar je van moet huilen. Maar hoe kan het dat Obi-Wan zo abrupt wist dat jij dood zou gaan? Daar moet iets aan vooraf zijn gegaan."

Beattie vervolgt door aan te geven dat Obi-Wan in het tweede verhaal geconfronteerd wordt met zijn eigen sterfelijkheid en dat Qui-Gon hem waarschuwt voor een moment waarop hij zich moet opofferen voor het grotere geheel. Hij merkte daarbij op dat hij nooit officieel heeft gewerkt aan het tweede en derde script in deze trilogie. Het is overigens ook nog onduidelijk of Lucasfilm een tweede seizoen wil maken van Obi-Wan Kenobi, ondanks dat de acteurs er open voor staan.

NieuwsFilm