Dakota Johnson over hét grote probleem met erotische 'Fifty Shades'-franchise

De schrijfster van de boeken bleef zich ermee bemoeien.

Wouter Drummen 29 juni 2022 14:52 in Algemeen
Dakota Jonhson werd wereldberoemd dankzij haar doorbraakfilm Fifty Shades of Grey. Toch heeft de actrice het gedurende de opnames lang niet altijd even goed naar de zin gehad. Tijdens een recent interview laat zij zich hierover uit.

Johnson zegt namelijk dat de schrijfster van de boeken, E.L. James, vaak roet in het eten kwam gooien, aangezien zij voortdurend het script wilde aanpassen. Johnson vond dit dan ook behoorlijk vervelend.

Onnodig
Zo zegt Johnson: "Elke dag stond ze weer op de set met verschillende eisen. Zo wilde ze bepaalde delen van het boek in de film hebben, maar soms past dat gewoon niet. James wilde bijvoorbeeld innerlijke monoloog van het boek in de film verwerken, maar dat werkt niet zo".

"Ook zijn sommige momenten uit het boek gewoon te 'melig' voor de film, maar ja, dat kon ik toen natuurlijk niet zeggen. Het was gewoon vervelend, want elke dag was het gewoon weer een strijd over wat wel en niet mocht en kon. Het werd behoorlijk vermoeiend".

Wel of niet
Het was dan ook niet de leukste ervaring, maar spijt heeft ze er niet van: "Als ik op voorhand had geweten dat het er zou aan toe zou gaan, had ik het misschien niet gedaan. Dan had ik waarschijnlijk gezegd: 'Dit is gewoon waanzin en niet te doen'. Maar spijt? Nee, dat heb ik niet".

NieuwsFilm