'Star Wars' lost een groot mysterie rond Rey op

'Star Wars' lost een groot mysterie rond Rey op

De ouders van Rey waren nog een groot vraagteken.

Star Wars breidt zijn televisieuniversum uit. Denk aan de serie Obi-Wan Kenobi. Maar intussen worden ook gaten ingevuld in de Skywalker Saga.

Of het nou de reden is waarom Darth Vader Chewbacca niet vermoordde, of wie de Sith Eternal zijn; Star Wars gebruikt de comics en boeken al tijden om delen van verhalen op te lossen die je niet begreep of niet helder waren.

Star Wars-raadsel opgelost
Inmiddels wordt ook het verhaal rond de ouders van Rey verduidelijkt. We kwamen er al achter dat de twee Rey hadden achtergelaten op Jakku. Ochi of Bestoon wist hen op te sporen en doodde hen, nadat zij weigerden de locatie van Rey te onthullen.

Wat echter verwarrend was voor Star Wars-fans, is de vraag waarom we Ochi's schip zagen in de traumatische flashback van Rey naar het moment waarop haar ouders haar achtergelaten hadden.

Als het de missie van Ochi was om Rey op te sporen, moeten we dan geloven dat Ochi haar ouders geloofde dat ze niet op Jakku was? Dat klinkt lui. Was Ochi dan niet gewoon een waardeloze moordenaar?

Het blijkt nu dat Reys ouders (die Dathan en Miramir heetten) het schip van Ochi gestolen hadden. Ochi volgde hen, en trof hen op de planeet Pasaana, waar hij uiteindelijk in een zandgat viel en om het leven kwam.

NieuwsFilm

meest populair