'Black Widow'-acteur David Harbour over Martin Scorsese's Marvel-kritiek

De acteur is het niet met hem eens, maar wil wel meer variatie zien.

Als je een beetje het filmnieuws in de gaten houdt weet je hoogstwaarschijnlijk wel dat de legendarische regisseur Martin Scorsese enkele jaren geleden een heus filmdebat startte, toen hij uithaalde naar het superheldengenre. Acteur David Harbour laat zich hier nu ook over uit.

Scorsese zal zeker niet snel een superheldenfilm maken en de kans dat hij hiervoor gevraagd zal worden lijkt ook erg klein. De regisseur liet eerder weten dat hij Marvel-films niet als cinema beschouwt, maar eerder als pretparkattracties.

Reacties
Dit lokte heel wat reacties uit. Sommige bekendheden, zoals o.a. The Godfather-regisseur Francis Ford Coppola, was het met hem eens, terwijl anderen het juist weer onzin vonden. Nu deelt Harbour dus ook zijn mening.

Harbour, o.a. bekend van de uiterst populaire Netflix-serie Stranger Things, speelde ook een superheld in Black Widow. Logisch dus dat hij niet uithaalt naar de studio. Hij noemt de MCU-films dan ook geweldig entertainment, maar de acteur juicht wel een breder spectrum van creativiteit toe.

Goodfellas
Zo noemt Harbour een van Scorsese's beste films, Goodfellas, als voorbeeld: "Toen ik opgroeide en 'Goodfellas' in de bioscoop uitkwam voelde dat net aan zoals 'Captain America' vandaag de dag. We konden allemaal niet wachten om de film te zien."

"Toch denk ik dat zulke films in het huidige klimaat niet maar gemaakt worden. Daarom hoop ik dat hier verandering in komt en dat ook deze projecten weer zullen verschijnen".

NieuwsFilm

meest populair