Krijgt deze keiharde topfilm dan toch zijn verdiende vervolg?

Krijgt deze keiharde topfilm dan toch zijn verdiende vervolg?

Binnenkort is er al het boek en nu wil Michael Mann meer.

Mocht je de film Heat uit 1995 van regisseur Michael Mann gezien hebben, dan kan het niet anders dan dat je van de film genoten hebt. De stevige misdaadthriller heeft namelijk een aantal goede actiescènes met heel wat wapengekletter.

In 2016 kondigde Mann aan dat hij werk ging maken van een prequel in de vorm van een boek. Vier jaar later onthulde de regisseur dat het boek zowel een prequel als een vervolg is en recent werd duidelijk dat het boek op 9 augustus in de schappen verschijnt.

Ook liet de regisseur de afgelopen jaren weten dat hij het boek "absoluut" wil verfilmen en dat heeft Mann nu onderstreept in gesprek met Empire.

Michael Mann wil Heat 2 maken
"Het is helemaal de bedoeling dat het een film wordt," zei Michael Mann over Heat 2. "Is het een bescheiden film? Nee. Is het een erg dure serie? Nee. Het wordt een hele grote film."

Het verhaal van Heat 2 start een paar dagen na het einde van de eerste film en volgt Chris Shiherlis (Val Kilmer) die wanhopig probeert te ontsnappen uit Los Angeles. Er zijn ook veel flashbacks na jaren voor de overval.

Mann realiseert zich dat Al Pacino, Robert De Niro en Kilmer niet terug kunnen keren. Maar dat de film een succes kan worden in een wereld waarin de ouderwetse actiefilm het eigenlijk altijd verliest van het superheldengeweld weet hij zeker.

Een soort Heat-universum
"De film is bekend. Ik zou mezelf voor de gek kunnen houden door te denken dat de hele wereld ermee bekend is, maar als je bekijkt hoe de film thuis wordt bekeken de afgelopen 20 jaar, dan heeft de film nog steeds een flinke waarde," meent Mann.

"Mensen kijken nog steeds naar de film, mensen praten er nog steeds over. Het is een merk. Er is in zekere zin een soort Heat-universum. En dat rechtvaardigt absoluut een zeer grote ambitieuze film," denkt de regisseur.

NieuwsFilm

meest populair