Viola Davis ziet er strijdlustig uit in 'The Woman King' foto's

Nieuwe foto's zijn vrijgegeven van het historische drama "The Woman King" in afwachting van de eerste trailer van de film die morgen verschijnt.

Zoe van Leeuwen 6 juli 2022 11:23 in Algemeen
De eerste foto's van The Woman King zijn onthuld als onderdeel van een Vanity Fair coverstory over de film die zich afspeelt rond het waargebeurde koninkrijk Dahomey in de 18e en 19e eeuw.

The Woman King, die deze zomer te zien zal zijn in de bioscopen, vertelt het verhaal van de Agojie (ook bekend als Amazones), een levensecht leger van vrouwelijke krijgers die het machtige West-Afrikaanse koninkrijk Dahomey in het huidige Benin verdedigden in de 17e, 18e en 19e eeuw. Oscar-winnares Viola Davis speelt de hoofdrol als Nanisca, generaal van de vrouwelijke militaire eenheid.

Samen vechten ze tegen de Fransen en naburige stammen die hun eer schenden, hun volk tot slaaf maken en alles dreigen te vernietigen waar ze voor hebben geleefd.

Cast
Naast Viola Davis bevat de cast John Boyega en Lashana Lynch, die samen spelen met Thuso Mbedu, Adrienne Warren, Jayme Lawson, Hero Fiennes Tiffin en Sheila Atim.

"The Old Guard" filmmaker Gina Prince-Bythewood regisseert van een scenario dat ze schreef met Dana Stevens en de film zal zijn debuut maken in de bioscoop op 16 september.NieuwsFilm