'Men in Black'-regisseur loog om Will Smith in film te kunnen casten

'Men in Black'-regisseur loog om Will Smith in film te kunnen casten

De studio wilde Chris O'Donnell, maar Barry Sonnenfeld had andere plannen.

Een van Will Smiths bekendste films is toch wel zonder twijfel Men in Black. Precies 25 jaar geleden kwam de klassieker uit. De blockbuster werd erg sterk onthaald en was goed voor meerdere vervolgen. Toch had het er bijna allemaal heel anders uitgezien.

De regisseur, Barry Sonnenfeld, doet nu, al die jaren later, pas een boekje open over hoe de casting van zijn film verliep. Erg soepel verliep dit namelijk niet, aangezien de droomcasting van Sonnenfeld veel anders was dan die van de studio zelf.

Verschil
De filmmaker wilde vanaf het begin meteen gaan voor Smith en Tommy Lee Jones voor de hoofdrollen, maar Warner Bros. had de zinnen gezet op de legendarische Clint Eastwood en Chris O'Donnell (o.a. bekend van de superheldenfilm Batman & Robin).

Sonnenfeld wilde hier echter niks van weten en had vooral moeite met de eventuele casting van O'Donnell. De regisseur hield de acteur dan ook voor de gek tijdens een meeting, zodat hij niet voor de rol zou gaan.

Leugen
Zo vertelde Sonnenfeld een leugentje voor eigen bestwil: "Toen ik Chris trof vertelde hij me dat hij enkele problemen met het scenario had en dat hij in dubio was, aangezien hij ook een aanbod voor een andere film had".

"Ik maakte gebruik van deze gelegenheid. Ik zei toen namelijk tegen hem dat ik die scriptproblemen waarschijnlijk nooit zou kunnen oplossen en dat ik ook nog absoluut geen enkel idee had hoe ik de film zou maken. Eén dag later wees hij het project alweer af". De regisseur kreeg dus zo toch zijn zin.

NieuwsFilm

meest populair