Bizarre TikTok-trend zorgt voor ophef tijdens 'The Rise of Gru' bioscoopvoorstellingen

In Engeland nemen bepaalde bioscopen al stappen om het tegen te gaan.

Wouter Drummen 6 juli 2022 22:30 in Algemeen
De nieuwe Minions films, genaamd The Rise of Gru, is net zoals zijn voorgangers, een groot succes. Toch zorgt de animatiefilm in het Verenigd Koninkrijk ook voor 'problemen'. Verschillende Britse bioscopen nemen maatregelen om een nieuwe trend op TikTok tegen te gaan.

Het gaat hier om grote groepen jongeren, die allemaal in een net pak naar de film gekleed gaan. Dit begon tamelijk onschuldig, maar het gebeurt nu op veel plekken in het land. De nodige filmpjes zijn dan ook op TikTok geplaats, waarin deze jongeren het soms iets té bont maken in de bioscopen.

Maatregelen
Hoewel de meeste jongeren zich goed gedragen, willen sommige bioscopen ervoor zorgen dat de minderheid zich ook aan de regels houdt. De grote bioscoopketen Odeon onderneemt nu dan ook stappen om dit tegen te gaan en accepteert geen verkleedpartijen meer voor hun zalen. Deze jongeren, die ook wel de 'Gentleminions' worden genoemd, krijgen wel de steun van studio Universal, de grote producent van de Minions-films.

Zo zei een woordvoerder van de studio: "Wij willen even iets zeggen aan iedereen die in een maatpak naar de Minions komt kijken: wij zien jullie en we houden van jullie!" Zie hieronder een TikTok-filmpje (dat al bijna 4 miljoen keer is bekeken!) waarin een grote groep 'Gentelminions' naar de bioscoop gaat.

@lyndon.c Despicable af 🍌 #fyp #minions #riseofgru #cineplex #gentleman ♬ original sound - billh


NieuwsFilm