Hollywood neemt niks meer op in Tsjechië na deze bijzondere aanpassing

Hollywood neemt niks meer op in Tsjechië na deze bijzondere aanpassing

Geen financiële voordelen meer? Dan geen opnames meer.

Je zou denken dat er in Tsjechië niet zo heel veel films en series opgenomen worden, maar dan vergis je je toch. Het was namelijk erg goedkoop om er buitenlandse filmproducties op te nemen, maar de regering van het land heeft besloten deze financiële voordelen in te trekken. Dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen.

Lokale producenten vrezen nu voor het ergste en zijn er bang voor dat binnenkort duizenden mensen hun baan zullen verliezen ter gevolge van deze verandering. De Tsjechische filmsector hoopt dan dit nog wordt aangepast, aangezien honderden miljoenen euro's nu elk jaar verloren gaan.

Veel geld
Zo werd vorig jaar in Tsjechië o.a. de peperdure Netflix-film The Gray Man (met Ryan Gosling, Ana de Armas en Chris Evans) daar opgenomen, maar ook bekende Amazon Prime series zoals The Wheel of Time met Rosamund Pike en Carnival Row met Orlando Bloom.

In 2021 alleen brachten al deze opnames maar liefst meer dan 500 miljoen euro in het laatje. Het is dan ook tamelijk verassend dat de regering hier nu geen interesse meer in heeft. Nu deze beslissing is gemaakt zoeken de nodige grote Hollywoodproducties al voor nieuwe locaties om te filmen.

Dan niet
Zo zou Martin Scorsese er zijn The Devil in the White City opnemen, maar ook de spin-off reeks van Dune, genaamd The Sisterhood en de Hunger Games-prequel zouden er opgenomen worden. Al deze producties verlaten het land nu echter allemaal.

NieuwsFilm

meest populair