James Cameron krijgt kritiek voor onhandig 'Avatar: The Way of Water' commentaar

James Cameron krijgt kritiek voor onhandig 'Avatar: The Way of Water' commentaar

De meeste mensen vinden zijn reactie maar vreemd.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin James Cameron zich uitlaat over Avatar: The Way of Water. De regisseur legde uit dat hij niet vreest voor de kwaliteit van het vervolg, maar dat de box-office misschien wel zal tegenvallen. Maar nu de filmmaker het heeft over de speelduur van de blockbuster kijken de nodige fans verbaasd op.

Cameron probeert zijn nieuwste project zo goed mogelijk te verdedigen, aangezien er online ook de nodige kritiek is. Zo vinden sommige mensen dat het veel te lang heeft duurt voordat het vervolg uiteindelijk uitkomt. Hier zie je hoe Cameron daar op reageerde. Nu is het weer iets anders.

Sequels
The Way of Water wordt namelijk niet het enige vervolg. Na het tweede deel moet er nog een derde, vierde én zelfs vijfde deel komen. Cameron is hier zelf echter geen grote fan van en liet zelf weten misschien niet alle vijf de films te regisseren.

Het zal er natuurlijk ook van afhangen hoe sterk de eerste sequel wordt onthaald. Cameron heeft nu echter al een excuus voor als de film niet zou aanslaan: de lange speelduur.

Interview
Zo zegt de regisseur: "Ik wil niemand horen zeuren over de speelduur van mijn film, terwijl ze wel acht uur lang series zitten te 'binge-watchen'. Het is hoog tijd dat we afstand nemen van het paradigma dat we niet naar de wc mogen gaan tijdens een film. Het is oké om op te staan en even te gaan plassen".

De algemene reactie op dit commentaar van Cameron was echter niet al te positief. De nodige mensen vinden dat er een groot verschil is tussen een bioscoopervaring en een streamingdienst en dat de regisseur met zijn recente interview zijn eigen film ondermijnt.

Wachten
De manier waarop Cameron zich over zijn film heeft uitgelaten spoort sommige mensen aan om dan maar te wachten dat de film uitkomt op streaming. Hij lijkt namelijk te zeggen dat Avatar 2 een film is die zich goed leent om gewoon eventjes er tussenuit te knijpen, waardoor online gezegd wordt dat het misschien beter is dan maar een extra paar weken te wachten om de film thuis te kijken.

Anderen zeggen weer dat films anders in elkaar zitten dan series. Het is namelijk zo dat je even een korte pauze tussen de afleveringen kan nemen, terwijl een blockbuster als The Way of Water niet op dezelfde manier gestructureerd is en dat ook niet zou moeten zijn. Bioscoopfilms zouden juist in één keer ervaren zou moeten worden, zonder onderbreking, om er meer van te kunnen genieten en er optimaal in op te kunnen gaan. Camerons reactie lijkt dus juist averechts te werken...

NieuwsFilm

meest populair