Tom Cruise verdient monsterbedrag na daverend 'Top Gun: Maverick'-succes

Tom Cruise verdient monsterbedrag na daverend 'Top Gun: Maverick'-succes

De acteur zal geen spijt hebben van zijn speciale bonusclausule.

Recentelijk kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal dat Tom Cruise enorm veel zou kunnen verdienen aan Top Gun: Maverick, maar nu dat de blockbuster veel meer verdient dat verwacht, krijgt de hoofdrolspeler ook een bijna ongekend hoog salaris!

Hoewel Cruise al jarenlang een van de grootste sterren in Hollywood is, was het niet 100% zeker of het Top Gun-vervolg zou aanslaan. Voor zijn doen kreeg de acteur een tamelijk 'klein' bedrag voor de blockbuster, namelijk 'maar' 13 miljoen dollar. Het is de bonusclausule die ervoor zorgt dat de acteur enorm veel geld krijgt.

Zeer lucratief
Cruise heeft namelijk het recht op zo'n 10% van wat Paramount verdient met de film, wat de helft van het totale box-office bedrag bedraagt. Cruise krijgt dus 5% van het totale box-office bedrag, dat nu al op een enorme 1,2 miljard dollar staat!

Cruise heeft dankzij deze bonusclausule zijn bankaccount al met zo'n extra 60 miljoen dollar mogen aan-spekken. Daar blijft het echter niet bij. Ondanks het feit dat Maverick minder wordt bekeken in de bioscopen dan in de eerste weken, wordt er verwacht dat de film eveneens een succes zal zijn op streamingdiensten.

Verwachting
De verwachting is dan ook dat Cruise ongeveer zo'n 90 miljoen dollar gaat verdienen aan Top Gun: Maverick. De 60-jarige waaghals zal ook wel weer de nodige miljoenen verdienen dankzij de aankomende twee Mission: Impossible films. Dit wordt het afsluitende tweeluik van de enorm geliefde franchise.

NieuwsFilm

meest populair