Dé reden waarom Rhino-schurk er zo slecht uitzag in 'The Amazing Spider-Man 2'

Dé reden waarom Rhino-schurk er zo slecht uitzag in 'The Amazing Spider-Man 2'

Experts laten zich erover uit.

In The Amazing Spider-Man-films neemt Andrew Garfield het als de beroemde superheld tegen de nodige schurken op. Zo krijgt hij bijvoorbeeld aan de stok met Electro en Green Goblin. Een villain die iets minder onthaald werd was Rhino. Nu weten we hoe dat komt.

Op het einde van het tweede deel maakt Paul Giamatti zijn opwachting als Rhino, een bekende slechterik van de stripboeken. Rhino is een lid van de Sinister Six en zou normaal gesproken in een derde deel een belangrijke rol hebben gespeeld, maar hier kwam het nooit van.

Teleurstellend
Hoewel de nodige fans het zonde vonden dat Garfield niet terugkeerde voor een solo-film (al komt hier misschien wel verandering in!) werd Giamatti's personage niet echt geapprecieerd. De acteur verschijnt al vroeg in de film als de Russische huurmoordenaar Aleksei Sytsevich, maar hij kruipt pas in de allerlaatste minuten van de film in het Rhino-pak.

Fans waren echter niet onder de indruk. Zij mechanische kostuum kreeg veel kritiek, aangezien het er niet geloofwaardig uitzag en totaal niks te maken had met de Rhino van de stripboeken. Zelfs Sony gaf toe dat de schurk niet veel voorstelde. Nu krijgen we te horen waarom.

De reden
In een recente aflevering van VFX Artists Reacts op YouTube laten verschillende experts zich erover uit. Zo zegt visual effects-artiest Joe Farrell, o.a. bekend van een andere superheldenfilm, namelijk Shang-Chi: "Dit is een klassiek voorbeeld van een beslissing die op het laatste moment word genomen".

Volgens Farrell is de scène pas laat toegevoegd en is er nog teveel aan gesleuteld, waardoor het rommelig overkomt. Zo vervolgt hij met zijn aanwezige collega's: "De schaduwen kloppen niet. De conceptontwerpen zagen er goed uit, maar er is nog veel te veel aangepast. Systevich zou normaal gesproken een helm dragen, maar op het laatste moment werd hij volledig in het park verwekt, waar hij realistisch gezien niet eens inpast. Dit allemaal zorgt voor minder geloofwaardige CGI".

NieuwsFilm

meest populair