Florence Pugh reageert op kritiek na kiekjes van enorm doorschijnende jurk

Florence Pugh reageert op kritiek na kiekjes van enorm doorschijnende jurk

Volgens de actrice kreeg ze enorm veel hatelijke berichten.

Florence Pugh is pas 26 jaar oud maar scoort de ene na de andere grote rol. Zo wist de actrice hoge ogen te gooien in bijvoorbeeld Midsommar, Little Women en Black Widow. Nu heeft iedereen het weer over Pugh, al komt dat niet om een film maar om een controversiële jurk.

De actrice was afgelopen vrijdag aanwezig op de modeshow van Maison Valentino in Rome. Hier verscheen Pugh in een knalroze jurk, waarvan de bovenkant behoorlijk doorzichtig is en dan ook echt niks aan de verbeelding overlaat. Hier kwam zo veel kritiek op dat de actrice van zich afbijt in een Instagram-bericht.

Reactie
Zo schrijft ze o.a.: "Het is ongelofelijk om te zien hoe gemakkelijk het is voor mannen om het lichaam van een vrouw volledig te vernietigen in het openbaar en met trots. Er zijn er genoeg die me op een agressieve manier laten weten hoe teleurgesteld ze zijn door mijn 'kleine borsten' en dat ik me moet schamen omdat ik 'plat' ben".

"Maar ik heb al lang in mijn lichaam geleefd, ben me volledig bewust van mijn borstomvang en ben er niet bang voor. Het is niet de eerste keer en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat een vrouw door een menigte vreemden hoort wat er mis is met haar lichaam. Het verontrustende is hoe vulgair sommige mannen kunnen zijn".

Stop alsjeblieft
Pugh zei al eerder dat ze wist dat de jurk reacties zou uitlokken, maar zegt wel dat iedereen die zich anno 2022 nog schuldig maakt aan bodyshaming eens volwassen moet worden en het beginnen van iedereen te respecteren.

"Respecteer lichamen. Respecteer alle vrouwen. Respecteer mensen. Het leven zal een stuk makkelijker worden, dat beloof ik. En dat allemaal door twee schattige tepels". De volledige reactie en de foto's van Pugh in haar jurk zijn op haar Instagram te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair