Grote nieuwe Disney-film in handen van 'G.I. Joe'-regisseur

Grote nieuwe Disney-film in handen van 'G.I. Joe'-regisseur

Jon M. Chu (In the Heights, 2021) is niet langer betrokken.

Er wordt al een paar jaar gesproken over een live-action remake van de populaire Disney-tekenfilm Lilo & Stitch (2002), en we leken inmiddels ook al een tijdje te weten welke regisseur het project onder handen zou nemen. Nu blijkt het toch even anders te lopen.

Eind 2020 werd Jon M. Chu (In the Heights, 2021) genoemd als regisseur van de film, maar sindsdien was het behoorlijk stil. Nu blijkt dat Disney ondertussen heeft gekozen voor een andere regisseur, namelijk Dean Fleischer Camp.

Marcel the Shell With Shoes On
Fleischer Camp maakte vorig jaar indruk met zijn bijzondere animatiefilm Marcel the Shell With Shoes On en heeft zich schijnbaar in de kijker gespeeld bij Disney. Nu is het aan hem om Lilo & Stitch de live-action/CGI-behandeling te geven.

Verder staat Chris Kekaniokalani Bright op het punt om zijn handtekening te zetten en het script te gaan schrijven. Toen de nieuwe Lilo & Stitch-film in 2018 werd aangekondigd, was Mike Van Waes nog bezig met het scenario.

In de originele Lilo & Stitch ontmoeten we het 5-jarig meisje Lilo uit Hawaï. Ze wordt niet altijd begrepen door haar omgeving. Lilo verlangt naar iemand om mee te spelen en op dat moment stuit ze op Stitch, een buitenaards wezen dat alleen maar kan vernietigen. Dit is de start van een onwaarschijnlijke vriendschap.

NieuwsFilm

meest populair