'Dungeons & Dragons'-fans nu al boos op de nieuwe film

'Dungeons & Dragons'-fans nu al boos op de nieuwe film

Die verbreekt het canon.

Deze week werd de eerste trailer voor Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves onthuld door Paramount Pictures. De twee minuten zitten tjokvol referenties naar de franchise, waarbij elk personage gedefinieerd wordt volgens een klasse zoals we die kennen uit de Dungeons & Dragons Fifth Edition-regels.

Zo is het personage Doris een druïde en gebruikt zij het 'wild shape'-vermogen van haar klasse. Ze verandert op een zeker moment in een owlbear, en doet dat tweemaal in de trailer. Een duidelijke referentie voor haar voorkeur naar een uil/beer-hybride.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Fans wijzen er echter op dat de transformatie van Doris in de trailers van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves niet past binnen de regels.

Fifth Edition stelt namelijk dat een owlbear een Monstrosity is, een wezen "dat niet gewoon, niet echt natuurlijk en ook bijna nooit vriendelijk" is. Ze zijn gemaakt door magische experimenten.

Dat is belangrijk, want een druïde kan in de regels alleen veranderen in een Beast. Dat is een andere klasse monsters, die vooral bestaat uit wat normalere dieren, die onderdeel zijn van de normale fantasy-ecologie. Denk aan dinosaurussen of gigantische wezens.

De vraag is voor fans dus of Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves zich wel houdt aan de regels. Maar goed, het spel draait om het maken van plezier en dat lijkt precies te zijn wat gebeurt in de trailer.

NieuwsFilm

meest populair