'Lord of the Rings'-serie wijst op gruwelijke eed uit de boeken van Tolkien

'Lord of the Rings'-serie wijst op gruwelijke eed uit de boeken van Tolkien

Lord of the Rings: The Rings of Power hint naar een gruwelijke eed.

De serie The Lord of the Rings: The Rings of Power bouwt op naar de Oath of Fëanor. The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft al heel wat elfen laten zien. In een van de recentere trailers zien we op een zeker moment een groep geharnaste ridders in een cirkel, die hun zwaarden heffen. Ze hebben geen baard en zijn duidelijk elfen, allemaal gekleed in zilver en in goud.

The Lord of the Rings: The Rings of Power zou zomaar eens de Oath of Fëanor kunnen laten zien. De soldaten die verzameld waren kunnen broers zijn en het ziet eruit alsof hun harnassen allemaal een ster op de borst gegraveerd hebben.

De Oath of Fëanor
De Oath of Fëanor is een pact tussen de elfenkoning Fëanor en zijn zeven zoons. In de Eerste Era werd Valinor verlicht door twee goddelijke bomen: Telperion en Laurelin. Fëanor maakte drie juwelen met het licht van de bomen, de Silmarillion. Die waren zo gewild dat hij erop gefixeerd raakte (wat doet denken aan wat gebeurt met de eigenaren van de Ring).

Fëanors verslaving aan de Silmarillion werd aangewakkerd door Morgoth, de oorspronkelijke bron van het kwaad in de mythologie van Tolkien. Morgoth sloeg op een zeker moment toe met behulp van het spinachtige wezen Ungoliant en wist de twee bomen te vernietigen. Maar dat niet alleen: hij doodde ook Finwë (de vader van Fëanor), wist de Silmarillion te stelen en ontsnapte naar Midden-Aarde.

Daarop verzamelde Fëanor zijn zoons, en besloten zij samen pas te rusten als de Silmarillion allemaal heroverd waren. Eenieder die zou proberen de juwelen te scheiden van hun rechtmatige eigenaren zou voor altijd en zonder mededogen achtervolgd worden.

Fëanor leidde de Noldor naar Midden-Aarde en voerde daar oorlog tegen Morgoth. Echter bleek de constante oorlog voor de Silmarillion een eeuwigdurende strijd, die leidde tot veel bloedvergieten, maar niet tot het terugveroveren van de juwelen.

Al met al een gruwelijke eed, gezien de gevolgen.

NieuwsFilm

meest populair