Gaat 'Avatar 2' met terugkeer schurk dezelfde grote fout maken als 'Star Wars'?

Gaat 'Avatar 2' met terugkeer schurk dezelfde grote fout maken als 'Star Wars'?

Palpatine en Quaritch in hetzelfde bootje?

Nog niet zo heel lang geleden kregen we dan eindelijk de eerste beelden van Avatar: Way of Water te zien. Hoewel de trailer er prachtig uitziet, zijn sommige filmfanaten bang dat de blockbuster een grote fout begaat.

Het gaat hier om de terugkeer van de nodige personages die in het origineel sneuvelden, waardoor mensen het nieuwe avontuur van regisseur James Cameron vergelijken met de laatste Star Wars-trilogie.

Overeenkomsten
Beide franchises zijn enorm succesvol aan de box-office maar kenden ook allebei lange wachttijden voor een nieuw deel. Ook staan zowel Star Wars als Avatar onder enorm veel druk om goed te presteren, aangezien miljoenen enthousiaste fans smachten naar meer.

De lange wachttijd tussen het uitbrengen van vervolgfilms na het origineel is een tamelijk nieuw concept, maar komt telkens vaker voor. Denk bijvoorbeeld maar aan o.a. Incredibles 2 en Mary Poppins Returns, maar waar Avatar-fans vooral bang om zijn is de terugkeer van oude personages.

Toch terug
Zo keert Sigourney Weaver terug, zij het wel als een nieuw personage. Waar fans vooral hun vraagtekens bij zetten, is de terugkeer van acteur Stephen Lang, de grote schurk uit het origineel. Sommige mensen zijn bang dat dit net zo uit zal pakken als de terugkeer van Palpatine in The Rise of Skywalker.

Zo keert Palpatine terug met dezelfde ideeën, waardoor het niet echt vernieuwend aanvoelt. Quaritch zou dezelfde fout kunnen begaan, als zijn doel nog steeds hetzelfde is. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de film een herhaling wordt van het eerste deel en niet echt 'fris' aanvoelt.

Controversieel
Ook zijn lang niet alle filmfans blij met de terugkeer van gesneuvelde helden of schurken. Hoewel Palpatine en Quaritich beiden toch echt om het leven werden gebracht, keren ze allebei terug, waardoor zelfs de dood niet permanent lijkt te zijn en alles ongedaan gemaakt kan worden.

We zullen toch nog even moeten wachten om te zien hoe dit uitpakt, aangezien de blockbuster eind dit jaar uitkomt.

NieuwsFilm

meest populair