Mark Hamill was bijna geen Luke Skywalker geworden!

Eén persoon heeft ervoor gezorgd dat Hamill wel in 'Star Wars' terecht kwam.

Een Star Wars zonder Mark Hamill als Luke Skywalker valt bijna niet voor te stellen. Toch was dit bijna de realiteit. We hebben het aan acteur Robert Englund (A Nightmare on Elm Street) te danken dat Hamill de iconische rol uiteindelijk heeft kunnen vertolken.

Het begon ermee dat Englund auditie deed voor de rol van Han Solo in Star Wars. Hij werd hier niet voor gecast, maar bracht wel een auditie-script van een ander personage in de film mee naar huis.

Juiste timing
Hamill kwam destijds vaak over de vloer bij Englund. Dat was ook bij de terugkomst van Englunds mislukte auditie het geval. Ze gingen met elkaar in gesprek over Star Wars, wat er uiteindelijk voor zorgde dat Hamill ook een poging ging wagen om in de film te komen.

Englund weet nog wat hij tegen hem om zijn vriend te overtuigen: "We hielden allebei erg van American Graffiti (van Star Wars regisseur George Lucas), dus belde Mark zijn zaakwaarnemer om een auditie te regelen."

Goed einde
Ook voor Englund liep het goed af. Nadat hij afgewezen was voor de rol van Han Solo is hij in een andere grote filmfranchise terechtgekomen. Hij mocht het personage Freddy Krueger in A Nightmare on Elm Street spelen.

NieuwsFilm

meest populair