Dé reden waarom Taron Egerton (Kingsman) de Han Solo-rol aan zich voorbij liet gaan

Dé reden waarom Taron Egerton (Kingsman) de Han Solo-rol aan zich voorbij liet gaan

De acteur was er héél dichtbij, maar het zat het toch niet lekker...

Jarenlang speelde Harrison Ford het iconische Star Wars-personage Han Solo, maar in de recente Disney-film Solo: A Star Wars Story nam Alden Ehrenreich het stokje over. Het was voor hem een droom die uitkwam, maar niet iedereen wilde de rol bemachtigen.

Zo ook Taron Egerton. De acteur, o.a. bekend van de Kingsman-franchise, maakte namelijk ook kans op de rol, toen Lucasfilm in 2018 met de prequelfilm kwam. De meeste jonge filmtalenten hadden hier wel interesse in, maar Egerton liet de kans toch aan zich voorbij gaan.

De reden
Egerton was er heel dichtbij. Hij deed namelijk een auditie op de Star Wars-set, maar toch was dit voor hem niet genoeg. Nu laat hij zich erover uit: "Daar was ik dan, in de Falcon. Ik was er met Chewie, ik had het Han Solo pak aan. Ik heb het meegemaakt en dat was geweldig, maar ik wilde niet voor meer gaan".

"Ik hoop dat niemand hier door gekwetst is wanneer ik dit zeg, maar het voelde gewoon niet als mijn ding. Toen ik voor de eerste keer het 'Kingsman'-script las, wist ik meteen dat ik dit wilde doen. Ik was meteen super enthousiast en was er helemaal klaar voor, maar dat gevoel had ik niet bij 'Solo'."

Onmogelijk
Egerton was zich ook van het risico bewust om Ford op te volgen, wat in de ogen van de nodige filmfanaten een onmogelijke taak is. De acteur is het hier zelf ook mee eens: "Kan je echt slagen? Ik weet het niet, want je neemt de legendarische Han Solo over van Harrison Ford. Niemand wil dit doen, want dat is gewoon niet te doen. Dus nee, ik liet de rol aan me voorbij gaan".

NieuwsFilm

meest populair