'Star Wars' onthult gruwelijk lot van een befaamde Jedi

'Star Wars' onthult gruwelijk lot van een befaamde Jedi

Yaddle kwam op gruwelijke wijze om het leven.

De komende animatieserie The Tales of the Jedi komt dit jaar nog naar Disney+. Een nieuw lek onthult al wat gebeurde met een iconische Jedi Master die we leerden kennen in de film The Phantom Menace.

Toen Disney besloot om Lucasfilm over te nemen voor 4 miljard dollar, besloot men helemaal overnieuw te beginnen met het verhaal. Enkel de films en de televisieseries die tot dan toe verschenen waren, telden nog mee als canon. De rest werd simpelweg uitgewist, al hebben elementen uit het vroegere Expanded Universe inmiddels wel hun weg naar het nieuwe uitgebreide universum gevonden.

De dood van Yaddle
Bespin Bulletin, een doorgaans betrouwbare fansite, beweert beelden gezien te hebben van The Tales of the Jedi. Die zouden laten zien dat het personage op brute wijze vermoord wordt door Count Dooku.

Die reist volgens Bespin Bulletin, nadat hij door Emperor Palpatine gerekruteerd is, naar de planeet Genosha. Daar vermoordt hij Yaddle, een Yoda-achtig wezen dat de Jedi Council verlaten had tegen de tijd dat de Clone Wars begonnen.

Eerder werd opmerkelijk genoeg nog gesuggereerd dat Yaddle de Clone Wars overleefd had. Daarnaar werd gehint in de comics rond Darth Vader en de game Jedi: Fallen Order, allemaal officieel onderdeel van het gloednieuwe canon.

Dat Dooku Yaddle in koele bloede vermoordt is belangrijk. Het betekent namelijk dat zij Grogu (hierboven te zien) niet gered zal hebben in de nacht van Order 66. En het laat allicht ook zien dat Darth Sidious al veel langer interesse had in de soort van Yoda.

NieuwsFilm

meest populair