Deze superheldenfilm verovert de BoxOffice, maar met matige cijfers

DC League of Super-Pets wist de #1 plek te veroveren aan de box office, maar kwam lager binnen dan het minder goed presterende Lightyear's openingsweekend.

Zoe van Leeuwen 1 augustus 2022 09:18 in Algemeen
DC League of Super-Pets opende #1 aan de box office in zijn eerste weekend, maar kwam aan de lage kant binnen. De film scoorde zelfs lager dan Lightyear.

Risico
Het uitbrengen van DC League of Super-Pets als een grote zomerfilm werd gezien als een risico aangezien familiefilms geen grote verdieners waren gebleken aan de kassa's tijdens de COVID-19 pandemie.Minions: The Rise of Gru brak de verwachtingen door de grootste Fourth of July openingsweekend film aller tijden te worden. Een film die het minder deed bij het publiek was Lightyear, de eerste Pixar-film die in meer dan twee jaar een bioscooprelease kreeg en een teleurstelling was met een opening ver onder de verwachtingen.
Cijfers
De box office resultaten zijn binnen en het lijkt erop dat DC League of Super-Pets onder de verwachtingen van Lightyear's openingsweekend uitkwam. Volgens Variety heeft DC League of Super-Pets 23 miljoen dollar opgebracht in zijn openingsweekend, waarmee het de #1 plek aan de box office heeft veroverd, maar onder de openings weekenden van Lightyear (51 miljoen dollar) en Minions: The Rise of Gru ($107 miljoen).

NieuwsFilm