De recensies van 'Prey' zijn binnen: is de nieuwe Predator-film van Disney+ een hit of een misser?

Prey lijkt wel interessant te zijn.

Jim Pedd 4 augustus 2022 20:30 in Featured
Vrijdag 5 augustus, morgen dus, is het eindelijk zover en kan je Prey streamen op Disney+. De nieuwe toevoeging aan de Predator-franchise gooit het over een heel andere boeg. Maar is het wel een succes?

Vandaag zetten we de eerste recensies van Prey voor je op een rij. Die schetsen een behoorlijk gemengd beeld, waarbij lof is voor de setting in de achttiende eeuw, maar tegelijk ook best wat kritiek te vinden valt.

De recensies
We doen een greep uit de recensies:

Variety: "In het geval van deze franchise, is dit een kleine verbetering over de films die niets wilden zijn behalve wat eerder gemaakt was."

Hollywood Reporter: "Scenarioschrijver Patrick Aison kan vergeven worden voor het te dik benadrukken van de feministische thema's, omdat er voor elk te zelfbewust moment een of meerdere momenten zijn waarop de Predator met verve slachtoffers eist. Het belangrijke is dat de actie met maximale vaardigheid in elkaar zit."

Joblo: "Is Prey de beste film sinds het origineel? Nee. Het spijt mij, maar Predator 2 is het perfecte vervolg dat groter en gestoorder kon gaan zonder de horror of het mysterie uit het oog te verliezen. [...] Maar Prey past perfect binnen zijn eigen niche en is een verfrissende toevoeging en eentje die een winnende formule opzet voor de komende tijd."

Collider: "Het enige minpunt aan Prey, is het streaming-format waarin deze gelanceerd wordt. De 20th Century-film wordt namelijk later deze week op Hulu gelanceerd. De film vraagt erom op een zo groot mogelijk scherm vertoond te worden."

ComicBook.com: "Er zijn meer manieren om dit aan te pakken en blijkbaar zijn er nog verfrissende manieren om een Predator-verhaal te vertellen. De verandering zit in de meeslepende personages en verfrissende context."

NieuwsFilm