Zoveel miljoenen bespaart Warner Bros. met cancelen 'Batgirl'

Warner Bros. zou hierdoor de keuze hebben gemaakt.

Jim Pedd 5 augustus 2022 06:25 in Algemeen
Het plotselinge besluit van Warner Bros. om de film Batgirl te cancellen heeft tot heel wat commentaar van fans geleid. Ook horen we van kenners en experts in de industrie dat dit ongehoord is in Hollywood.

Toch is het ook niet gek. Warner Bros. Discovery-CEO David Zaslav denkt natuurlijk bovenal aan geld, en door Batgirl te cancellen zou de filmstudio zo'n 20 miljoen dollar kunnen besparen. Op deze manier hoopt Zaslav een prima bijdrage te leveren aan de pogingen van Warner Bros. om zijn schulden (die miljarden bedragen) terug te brengen.

Batgirl-cancellen
Om het veel grotere Warner Bros. over te kunnen nemen, moest AT&T Discovery een enorme schuld aangaan die groter was dan de waarde van het bedrijf op dat moment.

Naar verluidt, zo stelt tenminste The Financial Times, heeft het bedrijf een schuld van 55 miljard dollar. Die 20 miljoen dollar die men afschrijft op Batgirl is dan niks, maar het kan zijn dat het bedrijf onder leiding van Zaslav overal waar maar mogelijk in de kosten gaat snijden.

Warner Bros. had al zo'n 90 miljoen dollar in Batgirl gestoken. Het besluit om de film te cancellen, terwijl deze zelfs al bij het testpubliek te zien was, is dus een ongehoorde keuze.

Maar we hoorden gisteren ook al dat Zaslav mogelijkheden verkend had om Batgirl in de bioscoop uit te brengen. Alleen was de film duidelijk niet voor de bioscoop gemaakt en was het opnieuw filmen en marketen van Batgirl te duur.

NieuwsFilm