Marvel Studios onthulde de titel van 'Avengers 5' al een paar jaar geleden

Marvel Studios onthulde de titel van 'Avengers 5' al een paar jaar geleden

Maar vertelde ons niets.

Nadat bevestigd werd dat Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe geen Avengers-film krijgt, kondigde Marvel-baas Kevin Feige recent aan dat Phase 6 er ter compensatie maar liefst twee krijgt.

In 2025 zien we, enkele maanden van elkaar verwijderd, de films Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars verschijnen. Alle ogen zijn gericht op Secret Wars, maar Marvel Studios bouwt al lange tijd op naar Avengers: The Kang Dynasty.

Avengers: The Kang Dynasty
Opvallend genoeg is dat Marvel Studios na Loki, een televisieserie die eindigde met de dood van He Who Remains, een Variant van Kang the Conquerer, daarna vrij weinig deed met Kang en zijn mogelijke komst als opperschurk. Het is pas nu dat we echt zeker weten dat hij de nieuwe Thanos is.

Maar wat je misschien niet wist, is dat Marvel Studios aan het einde van de serie Hawkeye een hele stiekeme verwijzing naar Avengers: The Kang Dynasty stopte. Sterker nog: de titel van de film werd zelfs al onthuld!

In de serie Hawkeye heeft Laura Barton een SHIELD-horloge. We zien daarop het nummer 19 staan, wat erop wijst dat zij Agent 19 van SHIELD was, ook wel bekend als Mockingbird. Maar het horloge had ook een opvallende tag, 'Lot Number 268 - Avengers Compound'.



Zoals vaak het geval is bij dit soort projecten, is dit geen willekeurig nummer. Het verwijst naar Avengers #268, een nummer uit juni 1986 dat het verhaal The Kang Dynasty lanceerde. Daarin bestonden de Avengers uit Namor the Sub-Mariner, Monica Rambeau's Captain Marvel, Steve Rogers's Captain America, Black Knight, Janet Van Dyne's Wasp, en Hercules. Zes van die personages zijn tegen eind dit jaar allemaal opgezet in het MCU.

NieuwsFilm

meest populair