Opvallend: James Franco gaat groots historisch persoon spelen

Opvallend: James Franco gaat groots historisch persoon spelen

Ondanks de beschuldigingen van seksueel misbruik is de acteur nog steeds aan het werk.

Sinds hij werd beschuldigd van seksueel wangedrag in 2018, is het vrij stil rondom acteur James Franco. Toch is hij nog steeds aan het werk en schijnbaar gaat hij binnenkort de legendarische Cubaanse leider Fidel Castro spelen in een nieuwe film.

De nieuwe film Alina of Cuba vertelt het waargebeurde verhaal van Alina (Ana Villafañe), de dochter van Castro (Franco) en Natalia "Naty" Revuelta (Mía Maestro). Laatstgenoemde offerde niet alleen haar dochter, maar ook al het bezit van haar echtgenoot op om bij te dragen aan de communistische revolutie.

El Comandante
Alina kwam er achter dat ze Castro's dochter was toen ze tien was. Na haar dochter jarenlang stiekem bezocht te hebben, deed haar moeder Revuelta uiteindelijk uit de doeken dat 'El Comandante' Alina's biologische vader was.

Alina werd vervolgens een van Castro's meest uitgesproken critici en werd meermaals gearresteerd toen ze het land probeerde te verlaten. Uiteindelijk ontsnapte ze alsnog en kwam ze in Spanje terecht.

Het scenario wordt geschreven door Jose Rivera (The Motorcycle Diaries) en Nilo Cruz. De productie gaat halverwege augustus van start in en rondom Cartagena en Bogota.

NieuwsFilm

meest populair