Quentin Tarantino deelt zijn 'Top Gun: Maverick' recensie

De geliefde regisseur vindt het een geweldige film!

Wouter Drummen 5 augustus 2022 13:16 in Algemeen
Top Gun: Maverick is een weergaloos succes. Tom Cruise keerde na vele jaren terug als de straaljagerpiloot en wist opnieuw hoge ogen te gooien in het vervolg, dat in de ogen van meerdere filmfanaten zelfs beter is dan het origineel. Nu laat ook de wereldberoemde regisseur Quentin Tarantino zich over de blockbuster uit.

Tarantino, verantwoordelijk voor pareltjes als Pulp Fiction en The Hateful Eight, laat zich niet vaak uit over recente films. Voor Top Gun: Maverick maakt hij echter een uitzondering en na het lezen van zijn recensie begrijp je ook wel waarom. Hij is er namelijk helemaal weg van!

Fantastisch
Zo zegt Tarantino dat hij dacht dat dit soort spectaculaire bioscoopfilms niet meer gemaakt werden: "'Top Gun: Maverick' is echt een fantastische film. Dit is nu het soort van spektakel waarvoor het grote scherm gemaakt is, net zoals 'West Side Story'".

"Maar wat ik nog wel het beste vond van 'Maverick' is dat de film zo erg lijkt op de films van Tony Scott. Het voelde aan alsof Scott nog één laatste film had gemaakt".

Lof
Tarantino heeft dan ook veel bewondering voor het werk dat regisseur Joseph Kosinski heeft verricht: "Het respect en de liefde voor het werk van Tony is echt aanwezig in elk frame van de film. Het was aanwezig in elke beslissing die Tom Cruise nam. Dat is zo cool, dat de film zo respectvol is".

NieuwsFilm