Cancellen 'Batgirl' verdedigd door Warner Bros.-baas

Het merk DC moet beschermd worden...

Jim Pedd 6 augustus 2022 06:00 in Algemeen
Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav verdedigt het schokkende besluit om de film Batgirl te annuleren. De DCEU-film werd, ondanks een kostenplaatje van bijna 90 miljoen dollar, geschrapt.

Batgirl was al jaren in de maak, en Barbara Gordon zou zich straks dan eindelijk bij het DCEU voegen. Het project zou laten zien hoe Barbara de nieuwe beschermer van Gotham City werd.

Batgirl komt er niet
Warner Bros. Discovery besloot eerder deze week om de stekker uit Batgirl te trekken. Dat terwijl de opnames op 31 maart afgerond werden. Batgirl zou, in tegenstelling tot behoorlijk wat andere DCEU-films, speciaal gemaakt worden voor streamingdienst HBO Max.

Batgirl werd echter geschrapt, net als het project Wonder Twins. In een Q&A legt Zaslav uit waarom Batgirl er niet komt.

"We zullen een film nooit lanceren, tot deze er klaar voor is. We gaan een film niet lanceren om wat geld te verdienen, en we gaan een film niet uitbrengen tenzij wij erin geloven. Het doel is om het DC-merk te laten groeien, om DC-personages te laten groeien, maar het is ook onze taak om het DC-merk te beschermen. En precies dat doen we."

Batgirl lijkt daar dus het slachtoffer van te zijn.

NieuwsFilm