Daniel Craig moest veel pijn lijden tijden opnames van 'Bond'-films

Daniel Craig moest veel pijn lijden tijden opnames van 'Bond'-films

De rol van 007 ging voor Craig zeker niet over rozen.

Het debuut van Daniel Craig in Casino Royale was gelijk spectaculair. Zowat gelijk maakte we kennis met de acteur aan de hand van een spannende achtervolging-scene. Dit ging hem echter niet zomaar af.

Het personage van James Bond kwam in de film hierdoor in moeilijkheden, maar ook Craig zelf ondervond aardig wat problemen door de intensiteit van het hele spektakel. Een significante deel van de stunts nam hij namelijk zelf op.

Hoort erbij
In een interview met Esquire gaf hij over de opnames aan: 'Vanaf de eerste dag wist ik dat het pijn zou doen, dat was bij de hele film het geval. Maar als ik pijn had, hadden de stunt acteurs tien keer zoveel pijn. Ik moest mij er gewoon doorheen zwoegen en doorgaan.'

'Het voelde alsof mijn hoofd en nek met een stok in elkaar geslagen werd,' geeft de Britse acteur aan. Bij een bepaalde dag op de set had hij zelfs een stukje van zijn tand verloren. Het draaischema ging door en hij had geen tijd om hier bij stil te staan.

Roger Moore
Het is niet de eerste keer dat een Bond-acteur schade heeft opgedaan tijdens de opnames van de spionnenfilms. Bij de eerste opnamedag van Roger Moore crashte hij een boot en belande hij in het ziekenhuis. Zo heftig is het bij Craig gelukkig nooit geweest.

NieuwsFilm

meest populair