Marvel Studios - De Multiverse Saga: Dit is 'Echo' met grote Marvel-schurk

Marvel Studios - De Multiverse Saga: Dit is 'Echo' met grote Marvel-schurk

Echo komt eraan! Dit moet je weten.

Eind juli hoorden we van Marvel Studios wat de plannen voor de komende jaren zijn: De Multiverse Saga. In deze artikelenreeks zetten we alle komende toevoegingen op een rij, inclusief wanneer je 'm kan verwachten en of dat in de bioscoop of op Disney+ is.

Marvel's Echo (2023)
Gemaakt door: Marion Dayre | Cast: Alaqua Cox, Zahn McClarnon, Vincent D'Onofrio, Charlie Cox
We weten eigenlijk maar weinig over de serie Echo, al zitten er een paar speciale dingen in aan te komen. Allereerst is het een voortzetting van het verhaal van Maya Lopez, nadat we het personage leerden kennen in Hawkeye. In deze serie keert Maya terug naar haar thuis, waar ze moet leren haar verleden te accepteren, haar wortels weer onder ogen te komen en haar familie en gemeenschap te omarmen.

De productie van de serie
De serie werd aangekondigd als spin-off van de populaire show Hawkeye. Al in maart 2021 kwamen we erachter dat gekeken werd of het mogelijk was om 'm te maken en al in november 2021 werd de serie officieel bevestigd. En Marvel Studios nam het serieus, want er waren meer dan tien (!) schrijvers betrokken bij het maken van de serie, die de gevolgen gaat verkennen van het handelen van Echo in Hawkeye.

Oorsprongsverhaal én terugkeer
Echo is het oorsprongsverhaal van de heldin, weten we via Marvel Studios. En dat niet alleen! Matt Murdock, a.k.a. Daredevil (weer gespeeld door Charlie Cox) is ook terug in de televisieserie Echo. Hij zoekt in de serie naar een voormalige bondgenoot, die naar verluidt Jessica Jones zal zijn. Ook zien we Vincent D'Onofrio weer als Wilson Fisk, a.k.a. Kingpin, een rol die hij eerder speelde in de Netflix-serie Daredevil.

De serie Echo moet eer doen aan Native Americans, en zit daarom boordevol mensen van die afkomst. Welke plek Echo precies krijgt in het MCU is nog niet helemaal zeker, al lijkt de serie gezien de aanwezigheid van Daredevil de tweede tak van het MCU op te zetten en uit te breiden, namelijk de 'street-level' heroes, waar Spider-Man op een later moment ook onderdeel van is.

De serie is vanaf de zomer van 2023 te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair