Familie Tolkien weigerde betrokkenheid Peter Jackson bij 'Lord of the Rings'-serie

De haat is er nog altijd.

Jim Pedd 8 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Peter Jackson vertelde vorige week dat hij weliswaar in eerste instantie door Amazon benaderd was om enigszins betrokken te zijn bij de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power, maar hij uiteindelijk geen scripts toegestuurd kreeg.

Het was toch best pijnlijk nieuws voor de regisseur die zes live-action films in de franchise gebaseerd op de werken van J.R.R. Tolkien maakte. Inmiddels horen we dat de nabestaanden van Tolkien mogelijk alles tegenwerkten.

De Tolkien-familie
Amazon stelt zelf het volgende over het besluit om Jackson niet te banderen: "in het nastreven van de rechten voor onze serie, waren we verplicht om de serie los en apart van de films te houden."

"We hebben enorm veel respect voor Peter Jackson en de The Lord of the Rings-films, en zijn opgewonden dat hij ernaar uitkijkt om The Rings of Power te kijken."

Maar volgens bronnen "betrokken bij het project" ligt het geheel minder genuanceerd en eigenlijk gewoon rommeliger. J.D. Payne en Patrick McKay, de twee showrunners, evenals Amazon-exectuve Sharon Tal Yguado, wilden allemaal Jackson graag betrokken hebben.

Maar de advocaten van Amazon waren daar tegen omdat de serie los moest staan van de films. En de nabestaanden van Tolkien vonden de films van Jackson maar niets en waren volgens een bron van The Hollywood Reporter ook "tegen de betrokkenheid van Jackson".

NieuwsFilm