Olivia Newton-John van iconische 'Grease' overleden

De actrice werd 73 jaar oud.

De Australische actrice (en zangeres) Olivia Newton-John, voornamelijk bekend van de iconische Grease-film, is op 73-jarige leeftijd aan kanker overleden.

De geliefde actrice had al twee keer eerder kanker gehad maar ze verloor haar derde strijd tegen de ziekte. Hierdoor hebben we de laatste paar jaar nog maar weinig van haar vernomen, al heeft ze wel een mooie carrière achter de rug, voornamelijk vanwege één film.

Grease
Newton-John werd in 1978 wereldberoemd dankzij haar hoofdrol in de musical Grease. Niet alleen wist ze hoge ogen te gooien in de film, maar eveneens met haar muzieknummers. Haar duet met John Travolta, You're the One That I Want, stond dan ook maar liefst een half jaar in de Amerikaanse hitlijsten.

Na Grease was de actrice niet meer zo heel veel te zien op het witte doek. Zo probeerde ze haar Grease succes na te bootsen met een andere musical, genaamd Xanadu, maar dit bleek helaas niet veel meer te zijn dan een dure flop. Wel scoorde Newton-John nog een enkele hits met andere muzieknummers, zoals o.a. met Physical.

Hollywood
Niet alleen fans van de actrice lieten zich uit over haar plotselinge dood, maar ook meerdere beroemdheden. Zo ook de nodige Grease-collega's, waaronder tegenspeler Travolta, die het onderstaande bericht deelde.



NieuwsFilm

meest populair